Ogórki z orzechowym twarożkiem

4.5 (149 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Urocze i pyszne nadziewane ogórki z orzechowym nadzieniem idealne na zdrowe imprezowe przystawki !

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ogórki szklarniowe (im grubsze tym lepsze – łatwiej będzie je wydrążyć)
    200 g półtłustego lub chudego twarogu
    30 g orzechów włoskich
    Sól/pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Ogórki z orzechowym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy siekamy drobno lub miksujemy .
    2. Dodajemy twaróg, sól, pieprz i ponownie miksujemy na gładką pastę.
    (Jeśli masa będzie bardzo zbita można dodać odrobinę jogurtu)
    3. Ogórki obieramy ze skóry, kroimy na mniejsze kawałki. Środki wydrążamy za pomocą małej łyżeczki lub ostrego noża.
    4. Masę serową nakładamy do ogórków (można użyć tylki do kremów z dekoracyjną końcówką).
    5. Ogórki możemy dodatkowo udekorować kawałkami orzechów włoskich i listkami tymianku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować