Urocze i pyszne nadziewane ogórki z orzechowym nadzieniem idealne na zdrowe imprezowe przystawki !
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
Ogórki szklarniowe (im grubsze tym lepsze – łatwiej będzie je wydrążyć)
200 g półtłustego lub chudego twarogu
30 g orzechów włoskich
Sól/pieprz do smaku
Ogórki z orzechowym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Orzechy siekamy drobno lub miksujemy .
2. Dodajemy twaróg, sól, pieprz i ponownie miksujemy na gładką pastę.
(Jeśli masa będzie bardzo zbita można dodać odrobinę jogurtu)
3. Ogórki obieramy ze skóry, kroimy na mniejsze kawałki. Środki wydrążamy za pomocą małej łyżeczki lub ostrego noża.
4. Masę serową nakładamy do ogórków (można użyć tylki do kremów z dekoracyjną końcówką).
5. Ogórki możemy dodatkowo udekorować kawałkami orzechów włoskich i listkami tymianku.
Komentarze