Ogórki z czosnkiem i chili do słoików

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oto sposób na ogóreczki, przepis dostałam od koleżanki Anetki.

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ogórków
    4-5 ząbków czosnku
    1 łyżka soli

    Zalewa:
    250 ml octu
    1 szklanka cukru
    1 łyżka oleju

    1/2 łyżeczki chili w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z czosnkiem i chili do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć i pokroić na ćwiartki. Czosnek posiekać na drobno, dodać do ogórków zasypać solą i odstawić na 2 godziny.
  • 2. Wszystkie składniki zalewy zagotować i przestudzic.
  • 3. Ogórki odcedzic z soku, zalać zalewa, dodać chili i zostawić na kilka godzin.
  • 4. Ogórki wraz z zalewa układać w słoikach, i pasteryzowac pre ok. 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować