Smarowidło do chleba

4.48 (158 ocen)

  • 15 min

Takie pasty często robię gdy dzieci idą do szkoły,bardzo smakuje z pszenną bułeczką z kubkiem herbaty na śniadanko,polecam małym i dużym

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 cebula
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 łyżka majonezu
    sól morska do smaku
    pieprz czarny grubo mielony
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Smarowidło do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,przelewamy wodą,studzimy,obieramy ze skorupek,trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Cebulę obieramy siekamy drobno nożem łączymy z jajkami,osączonym tuńczykiem z zalewy oraz majonezem,doprawiamy do smaku solą i pierzem,mieszamy w salaterce,posypujemy posiekaną natką pietruszki,chłodzimy w lodówce.Podajemy jako dodatek do smarowania pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować