Naleśniki zapiekane z kurczakiem, pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę. Przyprawić przyprawą do gyrosa, po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju do miękkości i przełożyć do miski. Cebulę posiekać, paprykę przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki oraz cebulę i paprykę. Wszystko smażyć do miękkości, mieszając.
2.Zawartość patelni przełożyć do miski z kurczakiem. Dodać natkę pietruszki, sól i pieprz. Sery zetrzeć na tarce o grubym oczku. Trzy łyżki odłożyć, a resztę wymieszać z pozostałymi składnikami w misce. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować (ciasto powinno być lejące, jeśli będzie zbyt gęste dodać wody). Każdy naleśnik usmażyć na rozgrzanej patelni (ewentualnie posmarowanej odrobiną oleju).
3.Na każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć w krokieta. Zwinięte naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować keczupem, wymieszanym z majonezem. Posypać odłożonym startym serem. Piec ok.20 minut do zrumienienia.
Komentarze