Zapiekane naleśniki z kurczakiem i sosem beszamelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Skladniki na naleśniki miksujemy ,smażymy cienkie naleśniki.
2. Kurczaka kroimy w drobna kostkę, posypujemy przyprawa, smażymy na niedużej ilości oleju.
3. Do kurczaka dodajemy posiekaną cebulę, pieczarki, posiekany czosnek i szpinak.
4. Do ostudzonego farszu ścieramy mozarelle i mieszamy.
5. Na każdego naleśnika nakładamy trochę farszu i zawijamy np. W rulonik i układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Teraz sos beszamelowy: masło roztapiamy w rondelku, stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy. Wlewamy mleko i czekamy, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
7. Powstałym sosem zalewamy nalesniki, wierzch posypujemy startym, żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem
8. Naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy ok. 30 min.
Komentarze