Naleśniki z twarogiem zasmażane

2 (1 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jakby tu zacząć? Rodzince zachciało się naleśników a że ja bardzo lubię je smażyć to od razu wzięłam się za robotę. Co raz to wymyślam nowy przepis na ciasto i za każdym razem mnie zaskakuje, co jedno to lepsze. Te naleśniki czyli zasmażane bardzo lubimy na słodko z twarogiem lub na słono z parówką i serem również zapiekane.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej,

    2 szklanki mleka 3,2 %,

    2 jajka,

    1 szklanka zimnej wody,

    szczypta soli,

    szklanka - kubek arcoroc.
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z twarogiem zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Do miski dodać składniki i wszystko zmiksować do połączenia się całości.
  • naleśniki 2. Na patelnię o średnicy 25 cm wlać łyżeczkę oleju, następnie wlać chochlę ciasta naleśnikowego i usmażyć z obu stron ( ale każdy wie jak smażyć naleśnik ).
  • naleśniki 3. Z tej porcji składników wyszło mi trzynaście naleśników ( jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć składniki ). W między czasie przygotować twaróg ja na pół kilograma twarogu daję 5 łyżek cukru i 2 łyżki kwaśnej śmietany.
  • naleśniki 4. Na usmażone naleśniki nakładać wcześniej przygotowany twaróg i zwijać dowolnie, ja zawijałam w rulonik czyli : ( dwa boki zawijałam do środka i następnie zwijałam w rulon ).
  • naleśniki 5. Na patelnię wlać olej, ułożyć z farszem naleśniki i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
  • naleśniki 6. Tak usmażone naleśniki można jeść na gorąco jak również na zimno.
  • naleśniki 7. Naleśniki tak podsmażone nadają się idealnie na śniadanie jak również na kolację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować