Naleśniki z pastą serowo-jajeczną

4.5 (165 ocen)

Syte naleśniki na śniadanie , obiad lub kolację. Smakują za równo na ciepło jak i zimno.

Składniki:

  • (Składniki na ok.15sztuk)
    Naleśniki:
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1,5 szklanki mąki pszennej
    1 łyżka oleju lub oliwy
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    Pasta:
    400g. półtłustego sera białego
    5 jajek ugotowanych na twardo
    1/2 pęczka szczypiorku
    2 cebulki dymki
    3 łyżki śmietany 18%
    1 łyżeczka soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Pasty

Naleśniki z pastą serowo-jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. Składniki na naleśniki połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.
    Rozgrzać suchą patelnie , smażyć cienkie naleśniki.
    .
  • pasta serowo-jajeczna 2. Pasta: Ser biały, obrane jajka oraz śmietanę przełożyć do miski, zmiksować blenderem na gładką pastę. Szczypiorek oraz cebulki pokroić drobno , dodać do pasty , przyprawić . Całość dokładnie wymieszać.
  • naleśniki z pastą serowo-jajeczną 3. Na każdy naleśnik nakładać obfitą ilość nadzienia , zawinąć najpierw jedne z boków do środka a następnie w rulon.
  • naleśniki 4. Naleśniki podawać na zimno lub na ciepło podsmażone na suchej patelni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować