Naleśniki z grzybami i soczewicą

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bezmięsny pomysł na obiad :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
    1 cebula
    300-400 g odgotowanych grzybów leśnych
    1 łyżka natki pietruszki
    sól, pieprz
    naleśniki:
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    woda
    sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z grzybami i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki dokładnie wymieszać, dodać tyle wody, aby powstało dosyć rzadkie ciasto. Odstawić.
    Soczewice ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Cebulę posiekać i zeszklić na patelni spryskanej oliwą, dodać grzyby, natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć całość 5 minut. Grzyby wymieszać z soczewicą.
    Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki, na każdy nakładać farsz i zwijać jak krokiety. Przed podaniem obsmażyć na patelni spryskanej oliwą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować