Naleśniki z czerwonej soczewicy

3.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszne i kolorowe i bez dodatku mąki

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 190 g czerwonej soczewicy
    400 ml wody
    200 ml mleka
    2 jajka
    20 ml oliwy z oliwek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    serek typu bieluch lub kremowy
    papryka
    ogórek
    rzodkiewka
    szczypiorek pół pęczka
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z czerwonej soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z czerwonej soczewicy 1. Soczewicę zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Następnego dnia odsączamy na sitku i przekładamy do miski.
    Do soczewicy dodajemy mleko i jajka, a następnie mieszamy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy oliwę wraz z proszkiem do pieczenia. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.
    Nadzienie :
    do serka dodajemy posiekany szczypiorek i smarujemy nim naleśniki, na serek wykładamy warzywa pokrojone w cienkie paseczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Soczewica Warzywa Soczewica czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować