Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać, dodać mleko, woda, sól, jajka i olej. Wszystko razem z miksować,odstawić na co najmniej 15 minut. Smażyć naleśniki.
Cebulę posiekać w piórka. Podsmażyć na jasno złoty kolor. Kiełbasę pokroić w półplastry lub ćwierćplastry, dodać do cebuli i smażyć razem. Gdy kiełbasa będzie podsmażona dodać fasolę i przyprawy. Wymieszać.
Na naleśnik układamy plaster sera i 2 łyżki farszu. Zawijamy dwa brzegi do środka i zwijamy jak krokiet.
Zapiec w piekarniku przez 20 minut. Naleśniki warto przykryć folią aluminiową by się nie wysuszyły zbyt bardzo. Polać sosem.
Sos: Majonez wymieszać z keczupem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Komentarze