PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Papryka nadziewana ryżem i kabanosami z fetąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/81/e76d7faca2e0d1d2acc0709eb9fcb298e37d64e9.jpeg40003000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/papryka-nadziewana-ryzesz-i-kabanosami-z-feta
3 papryki
3 kabanosy lub kiełbaski cienkie
cebula
1/3szkl ryżu
1/2 pęczka koperku
1/3 sera feta
sól, pieprz
przyprawa -suszone pomidory z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Papryka nadziewana ryżem i kabanosami z fetą
1.
Ryż ugotować na sypko od wrzącej osolonej wody. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na złoty kolor na oleju. Kabanosy pokroić w krążki i podsmażyć razem z cebulą. Koperek posiekać. Fetę pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić.
Papryki umyć, ściąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Papryki nadziać farszem, przykryć odciętymi wierzchami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać do połowy wodą lub bulionem. Piec około 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze