Papryka nadziewana ryżem i kabanosami z fetą

0 (0 ocen)

Lekki letni obiad

Składniki:

  • 3 papryki
    3 kabanosy lub kiełbaski cienkie
    cebula
    1/3szkl ryżu
    1/2 pęczka koperku
    1/3 sera feta
    sól, pieprz
    przyprawa -suszone pomidory z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim
    olej

Papryka nadziewana ryżem i kabanosami z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko od wrzącej osolonej wody. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na złoty kolor na oleju. Kabanosy pokroić w krążki i podsmażyć razem z cebulą. Koperek posiekać. Fetę pokroić w drobną kostkę.

    Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić.

    Papryki umyć, ściąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Papryki nadziać farszem, przykryć odciętymi wierzchami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać do połowy wodą lub bulionem. Piec około 40 minut w 180 stopniach.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy