Schab z sosem musztardowo-śmietanowym na piwie Redds

0 (0 ocen)

Aromatyczny schab na piwie.

Składniki:


  • 4 plastry schabu lub piersi kurczaka
    1 ząbek czosnku przeciśnięty lub odrobina czosnku granulowanego (przeciśnięty świeży dodać do sosu , natomiast jeśli jest granulowanym to wówczas oprószyć lekko mięso)
    125 ml piwa redd's jabłkowego
    1 łyżka musztardy francuskiej ( i tylko takiej !)
    80 ml śmietany kremówki
    sól, pieprz
    oliwa

Schab z sosem musztardowo-śmietanowym na piwie redds - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab lub piersi lekko rozbić. Obustronnie lekko doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanej oliwie z dwóch stron. Mięso przełożyć na półmisek i przykryć folią aluminiową by nie wystygło.

    Na patelnię na której smażyło się mięso wlewamy piwo jabłkowe i gotujemy ok 1 min. Następnie dodajemy musztardę i kremówkę i gotujemy chwilę - do zgęstnienia. Powstałym sosem polewamy mięso.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy