Naleśniki pełnoziarniste z serem i galaretką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dzieci je na pewno polubią.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąka pełnoziarnista 15 dag
    Mąka pszenna 15 dag
    Cukier trzcinowy 5 dag
    Jajka 3 szt.
    Jogurt naturalny 180 g
    Mleko 300 ml
    Szczypta soli
    Olej 3 łyżki
    Woda gazowana 50 ml
    Składniki na farsz:
    Twaróg 25 dag
    Cukier trzcinowy 5 dag
    Cukier waniliowy 1 torebka
    Jogurt naturalny 1 mały kubeczek
    Galaretka cytrynowa 1 torebka
    Cukier puder do posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki pełnoziarniste z serem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę zalać 1 szklanka gorącej wody, wymieszać i odstawić do stężenia. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na chwilę. Twaróg wymieszać z cukrem trzcinowym, cukrem waniliowym, jogurtem. Z przygotowanego ciasta naleśnikowego smażyć cienkie naleśniki i smarować lekko tężejącą galaretką, następnie przygotowanym serem i zawijać w ruloniki, oprószyć cukrem pudrem i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować