Naleśniki

5 (152 ocen)

Jak dla mnie perfekcyjny przepis na domowe naleśniki! Ciasto nie przywiera do patelni, a gotowy naleśnik jest cieniutki i delikatny. Polecam!

Składniki:

  • 100 g mąki pszennej
    2 jajka
    1 łyżka oleju słonecznikowego
    szczypta soli
    300 ml mleka
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Jajko

Naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce minimum 30 minut. Smażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia na patelni z niewielką ilością tłuszczu (najlepiej skropić patelnię olejem i za pomocą ręcznika papierowego rozprowadzić olej na całej patelni) Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Moje Wypieki)

Porady

Przepis na 8 naleśników

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować