Naleśniki z mąki ryżowej

4.46 (188 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne naleśniki bezglutenowe.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mąki ryżowej
    2 jajka
    1 szkl mleka
    1 szkl gazowanej wody
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Wystaw ocenę:

4.46 (188 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Naleśniki z mąki ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski wlewamy mleko, wodę, olej i jajka, mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę ryżową i proszek do pieczenia. Miksujemy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy ciasto na 30 minut. Po tym czasie smażymy małe naleśniki na rozgrzanej patelni. Na początku naleśniki są dość kruche ale pod wpływem ciepła ( jeśli układamy jeden na drugim) stają się elastyczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka ryżowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować