Naleśniki meksykańskie

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są niedrogie i smaczne. Można je podać na kolację albo na obiad.

Składniki:

  • Ciasto:
    szklanka mleka
    5-6 łyżek mąki
    jajko
    szczypta soli. Farsz: 50 dag dowolnego mielonego mięsa
    tłuszcz do smażenia
    pół puszki czerwonej fasoli
    pół puszki kukurydzy
    2 ząbki czosnku
    łyżka przyprawy meksykańskiej
    łyżeczka mielonej ostrej papryki
    łyżka przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko miksujemy z jajkiem i solą, dodajemy mąkę i miksujemy na jednolite ciasto. Smażymy naleśniki.
  • 2. Mięso podsmażamy, dodajemy roztarty czosnek, mieszamy, chwilę dusimy. Doprawiamy. Mieszamy i dusimy 5 minut. Dodajemy fasolkę, kukurydzę i koncentrat. Dusimy 5 minut. Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować