Naleśniki inaczej

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam smaczne naleśniki, którym się nikt nie oprze.
Kto raz popróbuje będzie prosić o więcej.
Naleśniki z kapustą z grzybami oraz parówką.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki;
    mąka 2 pełne szklanki,
    mleko około 3 szklanek,
    jajka 3 ,
    mielona kurkuma 1/2 łyżeczki,
    sól,
    pieprz do smaku,
    olej do smażenia,

    Farsz ;
    parówki cienkie tyle ile nasmażymy naleśników,
    kapusta kiszona 500 g,
    cebula 1 szt,
    pieczarki około 200 g,
    olej 4 - 5 łyżek,
    liście laurowe 3,
    ziele angielskie 5 - 6 ziarenek,
    sól do smaku,
    pieprz do smaku,

    Można zrobić z połowy porcji ,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki zapiekane

Naleśniki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę jeżeli jest mocno kwaśna to przepłukać, pokroić zalać wodą, dodać przyprawy i dusić około 20 - 30 minut, dokładnie odlać wodę.
    Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na oleju do zeszklenia, następnie dodać obrane, starte na tarce ( grube oczka ) pieczarki, dusić około 10 minut, następnie dodać do ugotowanej kapusty i dokładnie wymieszać.

    Składniki na ciasto zmiksować dodając kurkumę, szczyptę soli oraz pieprz mielony.
    Z ciasta usmażyć naleśniki.
    Na usmażone naleśniki rozłożyć kapustę z grzybami oraz obrane z osłonek podgrzane parówki.
    Naleśniki zwinąć w rulony, przekroić pod skosem, lekko posmarować olejem i zapiekać
    z obu stron na rozgrzanej patelni.

Porady

Naleśniki można również zapiec w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.38 (8 ocen)

Zdobywca nagrody

Naleśniki z warzywami zapiekane

3.38 (8 ocen)

Zdobywca nagrody

Naleśniki z warzywami zapiekane

ewaeu Danie bezmięsne. Bardzo smaczne. 1 godz. 40 min

To może cię zainteresować