Nadziewane roladki z szynki w galarecie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szynka z chrzanem to idealne połączenie.W galarecie są bardziej stabilne.Danie nie jest drogie a zachwyca smakiem.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 dużych plastrów szynki drobiowej
    2 łyżeczki chrzanu
    6 łyżek śmietany zakwaszanej 18%
    słoik groszku z marchewką
    2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
    3 łyżeczki żelatyny
    do dekoracji:czerwona papryka,świeży ogórek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Nadziewane roladki z szynki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mieszankę warzywną odcedzamy z zalewy,wsypujemy do miski,wraz z wymieszaną śmietaną z chrzanem.Całość mieszamy.
    2.Na każdy plasterek szynki nakładamy po 1,5 łyżki mieszanki i zwijamy w roladki.Układamy na półmiskach.
    3.Żelatynę rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody,wsypujemy przyprawę uniwersalną,mieszamy,gdy lekko przestygnie zalewamy roladki.Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

Porady

Mieszankę warzywną można zastąpić np. jajkiem i papryką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować