Kotlety schabowe nadziane boczkiem i serem

4.5 (194 ocen)

  • 2 godz.

Wspaniałe zarówno na ciepło i zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych
    12 cienkich plastrów boczku swojskiego
    6 plastrów sera żółtego
    sól zmiękczająca
    pieprz
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
    czoisnek
    olej do smażenia
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe nadziane boczkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbijamy bardzo cienko, nacieramy każdy kawałek solą zmiękczającą oraz czosnkiem odstawiamy na 15 minut do lodówki.
    Każdy kawałek przyprawiamy pieprzem i układamy po 2 plasterki boczku i po plasterku sera żółtego, dobrze zwijamy, obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej, smaży na głębokim oleju. Usmażone schabowe przekładamy do rękawa foliowego i jeszcze przez 30 minut pieczemy w piekarniku nagrzanego do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować