MUFFINY Z KRUSZONKĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w wykonaniu, a w dodatku takie przepyszne ;)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    -2 szklanki mąki pszennej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 0,5 szklanki cukru
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego
    - 2 łyżki kakao
    - 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
    - 1 jajko
    - 0,5 szklanki oleju
    - 1 szklanka maślanki

    KRUSZONKA:
    - 100g masła
    - 100g szklanki cukru
    - 150g mąki pszennej
    - 1 łyżka kakao

    DODATKOWO:
    - 1 czekolada mleczna do polewy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotować ciasto: składniki suche mieszamy razem w misce, a w osobnej mieszamy mokre składniki. Następnie łączymy je ze sobą, dodajemy startą czekoladę, żurawinę i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do foremek.
    2. Przygotować kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę, kakao i cukier i dodajemy masło i dokładnie wyrabiamy aż powstaną grudki z ciasta. Wsypujemy posiekane płatki migdałów i mieszamy. Tak przygotowaną kruszonką posypujemy muffinki, a następnie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 30min.
    3. Czekoladę rozpuszczamy na parze i polewamy ostudzone muffiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Migdały Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować