Muffiny bardzo czekoladowe

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

tam gdzie są muffiny tam są i dzieci ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 25 dkg mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    2 łyżki dobrego, ciemnego kakao
    20 dkg ciemnej czekolady (70 - 80 %)
    10 dag mlecznej czekolady
    15 dkg cukru pudru
    250 ml mleka
    90 ml oleju
    1 duże jajo
    nutella i truskawki do ozdoby
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny bardzo czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać w misce wszystkie sypkie składniki dosypać 25 dkg posiekanej czekolady mlecznej i gorzkiej.
  • 2. Jajo, olej i mleko wymieszać w drugiej misce, wlać do sypkich składników, wymieszać łyżką.
  • 3. Zagłębienia formy do muffinów wysmarować masłem. Najlepsze są silikonowe foremki. Nałożyć ciasto, posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady.
  • 4. Piec w temp.200 st. C przez 20 minut
  • 5. Po wystygnięciu muffinek, posmarować wierzch nutellą i przykleić do niej truskawki albo banany.

Porady

Muffinki na ciepło są najlepsze, bo wypływa z nich płynna czekolada :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować