Muffinki czekoladowe

2.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeśli tylko najdzie Was ochota na coś słodkiego, zrobicie je szybko i sprawnie. Są miękkie i puszyste.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 450
    2 łyżki kakao
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1/2 szklanki cukru
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Muffinki

Muffinki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce połączyć suche składniki, czyli przesianą mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz cukier. W drugiej połączyć mokre, jajko zmiksować z mlekiem oraz olejem.

    Składniki z obu misek krótko miksować, do momentu połączenia się.

    Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać na 3/4 wysokości.

    Piec do suchego patyczka przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. Ostudzić.

    Ozdobić. Polać roztopioną czekoladą i posypać posypką lub udekorować kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować