Ryż ze szpinakiem oraz z dodatkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ryż ze szpinakiem robiłam go pierwszy raz oraz po swojemu
Wyszedł super oraz można go stosować też jako dietę nawet dla osób które chcą uchronić się przed Alzheimerem i Parkinsonem polecam tą przekąskę jako profilaktycznie . Jeśli ktoś ma kamice nerkową to niech skontaktuje się z lekarzem najlepiej ponieważ zawiera kwas szczawiowy

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 paczka szpinaku mrożonego (rozdrobnionego)
    2 Saszetki Ryżu ( 200g )
    2 małe kiełbasy grube (lub według uznania)
    3 Ząbki czosnku
    Margaryna palma ( 1/3) (lub według uznania)


    Przyprawy :

    Pieprz
    Vegeta
    papryka Chili ( rozdrobniona) jak ktoś lubi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ryż ze szpinakiem oraz z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnie roztapiamy margarynę ,następnie dodajemy szpinak mrożony i smażymy na małym ogniu przez 10-30 minut na małym płomieniu . Następną czynnością jest dodanie kiełbasy i podsmażanie jej ze szpinakiem również przez 10 minut na małym płomieniu.
    W tym samym czasie gotujemy ryż (rodzaj ryżu w zależności gustu)
    Po ugotowaniu odcedzamy ryż i dodajemy przyprawy :
    Vegeta ,Pieprz, papryka chili oraz czosnek .
    Na koniec Łączymy wszystkie składniki i mieszamy

Porady

najlepsza jest margaryna palma niż zwykła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować