Mocno cebulowa zupa-krem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gęsta zupa warzywna, z przewagą cebuli. Pyszna i aromatyczna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cebula - 6szt
    Cukinia - 1/2szt
    Seler - 1/4szt
    Marchew - 1szt
    Ziemniak - 2szt
    Olej - 2 łyżki
    Bulion - 1 litr
    Sól, pieprz, papryka słodka i ostra
    Suszony lubczyk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa cebulowa

Mocno cebulowa zupa-krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kawałki. Smażymy ją na oleju, aż będzie mocno przyrumieniona. Pozostałe warzywa kroimy na kawałki. Do cebuli dodajemy ziemniaki, marchew i seler, smażymy jeszcze 5 minut. Na końcu dodajemy cukinię. Całość zalewamy bulionem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Gotujemy, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie. Miksujemy blenderem. Przed samym podaniem dodajemy suszony lubczyk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Lubczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować