Młoda kapusta z żółtym serem panierowana

5 (186 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

O tej porze roku, młodą kapustę podajemy do obiadu na różne sposoby. Moja propozycja to kapusta panierowana. Polecam.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała młoda kapusta
    200 g sera żółtego ( u mnie gouda )
    4 łyżki mąki pszennej
    łyżka ziół prowansalskich
    2 jajka
    sól
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młoda kapusta z żółtym serem panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta do obiadu 1. Młodą kapustę ugotować w osolonej wodzie. Rozłożyć pojedynczo liście. Osuszyć papierowym ręcznikiem i ściąć gruby nerw. Ser żółty pokroić w plasterki. Na każdym liściu układać plasterek sera żółtego i zawijać jak gołąbki. Obtaczać w mące wymieszanej z ziołami prowansalskimi. Zamaczać w roztrzepanych i posolonych jajkach. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta Panierka Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować