Panierowana młoda kapusta

  • wyświetlono: 1867 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Świetny dodatek do drugiego dania.

  • 6 porcje
  • 30min

Składniki

1 średnia główka młodej kapusty
2 jajka
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Panierowana młoda kapusta

  • 1. Kapustę czyścimy, myjemy i kroimy na 6 części, tak by każda część zawierała kawałek głąba. Gotujemy kilka minut w osolonym wrzątku, następnie wyjmujemy i odsączamy.
  • 2. Do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą, do drugiej miseczki wbijamy dwa jajka, roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Każdy kawałek kapusty moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywadania z kapustyDodatki obiadowe

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta panierowana

Dodane przez: czarrna

Kapusta panierowana

Czerwona kapusta inaczej :)

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: Gosia Skrzypczak

Młoda kapusta z koperkiem

Pyszne, tanie i szybkie danie,...

Kapusta

Dodane przez: MagdalenaS

Tradycyjna młoda kapusta zasmażana

To jeden z pyszniejszych dodatków...

Młoda kapusta wg Marii

Dodane przez: Kasia_S

Młoda kapusta wg Marii

słodko - kwaśna, dobra jako dodatek...

kapusta

Dodane przez: paolineczka

Młoda kapusta zasmażana

Czas świeżych i młodych warzyw...

Młoda kapusta

Dodane przez: Bellapi

Młoda kapusta zasmażana

Bardzo smaczna i aromatyczna.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE