PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Młoda kapusta z kiełbasą, koperkiem i śmietanąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/55/5ea96ca40ca0a9b39a89c95e529d401e23293ebd.jpeg30002250http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mloda-kapusta-z-kielbasa-koperkiem-i-smietana-1
-2 główki młodej kapusty
-1 pęczek świeżego koperku
-1 duża cebula
-40 dag dobrej jakości kiełbasy
-200 g śmietany 18%
-1 łyżeczka kminku
-1 szklanka wody
-sól i pieprz
-olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Młoda kapusta z kiełbasą, koperkiem i śmietaną
1.
Młodą kapustę obieramy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół, wycinamy głąb. Drobno szatkujemy, myjemy i przekładamy do garnka. Podlewamy szklanką wody i gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut od czasu do czasu mieszając.
2.
Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na rumiano. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy kminek, obficie doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Gotujemy, aż kapusta będzie całkowicie miękka (przez jeszcze ok. 10-15 min)
3.
Po tym czasie kapustę próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy. Stopniowo, ciągle mieszając zawartość garnka dodajemy śmietanę. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek, dokładnie mieszamy, zagotowujemy jeszcze przez minutę. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze