Młoda kapusta z kiełbasą, koperkiem i śmietaną

4.49 (178 ocen)

  • 50 min

W sezonie młoda kapusta gości na naszym stole bardzo często. Przygotowuje się ją szybko i jest pyszna!

  • 50 min

Składniki:

  • -2 główki młodej kapusty
    -1 pęczek świeżego koperku
    -1 duża cebula
    -40 dag dobrej jakości kiełbasy
    -200 g śmietany 18%
    -1 łyżeczka kminku
    -1 szklanka wody
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z kiełbasą, koperkiem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młodą kapustę obieramy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół, wycinamy głąb. Drobno szatkujemy, myjemy i przekładamy do garnka. Podlewamy szklanką wody i gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na rumiano. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy kminek, obficie doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Gotujemy, aż kapusta będzie całkowicie miękka (przez jeszcze ok. 10-15 min)
  • 3. Po tym czasie kapustę próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy. Stopniowo, ciągle mieszając zawartość garnka dodajemy śmietanę. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek, dokładnie mieszamy, zagotowujemy jeszcze przez minutę. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kiełbasa Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować