Mini panna cotta z borówkami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszny deser.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Panna cotta:
    śmietana 30% 350 ml,
    mleko 150 ml,
    cukier 4 łyżki,
    żelatyna 3 łyżki,
    laska wanilii 1 szt,
    Ponadto:
    borówki 150 g,
    galaretka przezroczysta 1 szt,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

Mini panna cotta z borówkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do silikonowych foremek na muffinki i odstawić do lodówki do stężenia.
    Galaretkę przezroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Na wierzchu deseru ułożyć borówki i zalać je przezroczystą galaretką. Deser odstawić do stężenia do lodówki. Przed podaniem deser wyjąć z foremek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować