Mini omlecik

0 (0 ocen)

Takie coś innego na kolacyjkę albo śniadanko

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki wody
    sól do smaku
    10 dag pieczarek
    1 mała cebulka
    15 dag szynki konserwowej
    10 dag startego żółtego sera
    ketchup
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Omlet Jajko

Mini omlecik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić i przesmażyć z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kostkę. Jajka wbić do miseczki, dobrze roztrzepać ( jak na jajecznicę ), dodać mąkę, wodę i sól do smaku. Dobrze wymieszać. Masę jajeczną wylać na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy jedna strona się zrumieni obrócić na drugą i na nią położyć pieczarki, szynkę i posypać startym serem. Przykryć. Smażyć pod przykryciem do stopienia sera. Wyjąć na talerz. Polać ketchupem. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ketchup Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować