Mikołajowe czapeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotowujemy wodę z cukrem. Gotujemy syrop, ściągamy z ognia i dodajemy połamane czekolady i pokrojone na mniejsze kawałki masło. Mieszamy, aż wszystko się rozpuści. W misce miksujemy krótko jajka, dosypujemy mąkę i szczyptę soli. Powoli wlewamy masę czekoladową. Wylewamy na natłuszczoną foremkę ok 24 cm x 24 cm i pieczemy ok 30 min w 180 st. Studzimy.
2.Z ciasta brownie okrągłą foremką wykrawamy kółeczka. Na każdy układamy umytą, osuszoną truskawkę.
3.Ubijamy kremówkę z mascarpone i cukrem na sztywno. Przekładamy do worka z tylką gwiazdką i dekorujemy czapeczki. Smacznego!
Porady
Przepis na brownie wg Anny Starmach lecz bez dodatku orzechów i migdałów.
Komentarze