mielone ze szpinakiem

4.46 (209 ocen)

  • 30 min

Ciekawa alternatywa dla zwykłego mielonego. Doskonały sposób, aby przemycić dzieciom szpinak. Moja córeczka uwielbia takie kotleciki. Podaję je z buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego
    200 g szpinaku
    1 jajko
    czerstwa bułka
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    1/2 cebuli
    pieprz
    sól
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (209 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażyć na maśle, doprawić solą, pieprzem i ząbkiem czosnku. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.
  • 2. Do mięsa dodać ostudzony szpinak, jajko, bułkę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszać. Formować kulki, spłaszczać je i panierować w bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować