Kotlety mielone ze szpinakiem
- wyświetlono: 25206 |
- dodany do książki kucharskiej: 9 |
- polecenia: 0
Świetne urozmaicenie "zwykłych" kotletów mielonych.
40min PT40M
Składniki
500 g mięsa mielonego250 g szpinaku mrożonego
125 g fety
2 jajka
3 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1/2 łyżeczki suszonego oregano
sól, pieprz
bułka tarta do panierowania
Sposób przygotowania przepisu:
Kotlety mielone ze szpinakiem
- 1. Masło rozpuścić na patelni. Wrzucić pokrojony w małą kostkę czosnek, a następnie szpinak, piec około 7 min.
- 2. Mięso mielone wymieszać z bułką, którą wcześniej należy namoczyć i odcisnąć. Do mięsa dodać jajko oraz wszystkie przyprawy i sól, dokładnie wyrobić.
- 3. Na ręce formować cienki placuszek z mięsa mielonego, na to nałożyć plasterek fety oraz łyżkę szpinaku, znów nałożyć placek, uformować kotleta.
- 4. Obtaczamy kotlety w cieście (jajko + 2-3 łyżki mąki) oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Porady
Mój pomysł na sposób podania: biały ryż z sosem z leśnych grzybów.
Podobne przepisy
Dodane przez: agarybak76
Kotlety mielone z marchewką i szpinakiem
Ciekawa i smaczna alternatywa dla...
Dodane przez: Ostra Na Słodko
KOTLETY DROBIOWE ZE SZPINAKIEM – dietetyczne
Połączenie mięsa drobiowego ze...
Komentarze