Kotleciki mielone ze szpinakiem

5 (148 ocen)

w jakiś sposób trzeba przemycić szpinak ;)

Składniki:

  • KOTLETY:
    0,5 kg mięsa mielonego
    2 jajka
    3 bułki grahamki czerstwe
    ½ cebuli
    2 łyżki kaszy manny
    przyprawa do mięsa mielonego
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    sól
    pieprz
    bułka tarta

    NADZIENIE:
    5 brykietów szpinaku mrożonego
    sól, pieprz
    kilka łyżek startego żółtego sera
    1 ząbek czosnku

Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Kotleciki mielone ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki zamoczyć. Mięso włożyć do miski, rozdrobnić, dodać odciśniętą bułkę, jajka, cebulę pokrojoną w kostkę, kaszę mannę, przyprawić. Wyrobić jednolitą masę.

  • 2. Szpinak rozmrozić, dodać rozgnieciony ząbek czosnku, ser i przyprawić.

  • 3. Z mięsa mielonego formować kotlety, do środka każdego nakładać masę szpinakową. Obtaczać w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować