Medaliony wieprzowe

4.5 (178 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -600 g polędwiczek wieprzowych
    -masło klarowane
    -2 cebule
    -mąka pszenna
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Medaliony

Medaliony wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy w plastry grubości 2 cm. Mięso nacieramy solą i pieprzem. Obtaczamy w mace. Obsmażamy na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka. Podsmażone medaliony wyjmujemy. Na patelnię wrzuca,my pokrojoną w piórka cebulkę i smażymy kilka minut. Pod koniec dodajemy podsmażone medaliony i dusimy jeszcze kilka minut pod przykryciem, od czasu do czasu polewając ciepłą wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować