• 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczne kotleciki, proste w wykonaniu. Do mięsa dodajemy tylko przyprawy. Żadnych dodatkowych składników. Oczywiście przyprawy można dodać według swojego gustu. Zrobiłam medaliony średniej wielkości, ale jeśli w domu są dzieci, to polecam zrobić mniejsze. Na pewno chętnie zjedzą. Małe medaliony świetnie się też sprawdzą na imprezę jako przekąska. Z podanych składników zrobiłam 8 średniej wielkości medalionów.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fileta z kurczaka
    1 ząbek czosnku
    1/3 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1/3 łyżeczki curry
    na czubku łyżeczki pieprzu
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak w panierce

Medaliony drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Medaliony drobiowe 1. Mięso zmielić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy.
    Wymieszać, a następnie wyrobić dłonią przez kilka minut.
    Jeśli trzeba doprawić jeszcze do smaku.
    Do naczynia nalać trochę wody. Moczyć dłonie i formować okrągłe płaskie kotleciki.
  • Medaliony drobiowe 2. Tak przygotowane kotleciki obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony, na niewielkim gazie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować