Medaliony drobiowe w sosie szpinakowo jogurtowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ostatnio zasmakowałam szpinaku, postanowiłam zrobić drób, który także uwielbiam w sosie ze szpinakiem w roli głównej. Połączenie idealne!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka pojedyncza: 2 sztuki
    - szpinak mrożony(brykiety) (trzy kulki): 3 sztuki
    - jogurt naturalny: 150 mililitrów
    - sól, pieprz do smaku: 2 szczypty
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - czosnek polski: 1 ząbek
    - pomidor: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Medaliony drobiowe w sosie szpinakowo jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy(płuczemy) osuszamy.
  • 2. Przecinamy każdą wzdłuż na 2 części (powstaną 4 cienkie medaliony). Następnie przyprawiamy szczyptą soli i szczyptą pieprzu.
  • 3. Na patelni grillowej rozgrzewamy masło i smażymy piersi kurczaka na rumiano z obu stron.
  • 4. W międzyczasie brykiety (zamrożone) kładziemy na drugą - rozgrzaną, suchą patelnie - rozmrożą się. Gdy będzie miękki dodajemy jogurt naturalny, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusimy - i odstawiamy
  • 5. . Pomidora kroimy w kostkę. Medaliony (u mnie, po 2 sztuki na porcje) układamy na talerzu, polewamy sosem i "obsypujemy" całość pokrojonym pomidorem. Podajemy z ryżem, lub innym dodatkiem który lubicie:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować