Mazurek kajmakowy

4.5 (161 ocen)

  • 40 min

Najlepszy mazurek

  • 40 min

Składniki:

  • 250g mąki
    125g masła
    5 łyżek cukru pudru
    łyżeczka cukru waniliowego
    jajko
    2 łyżki wody
    pół puszki masy kajmakowej kokosowej
    pół czekolady gorzkiej
    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Mazurek Mazurek kajmakowy Desery

Mazurek kajmakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę połączyć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem.
    Siekać aż masło będzie w małych kawałkach.
    Dodać jajo, wodę i zagnieść.
    Wstawić do zamrażalki na 30min.
  • 2. Wałkować ciasto na papierze do pieczenia.
    Piec w 200st.C przez 20min.
    Zostawić do wystygnięcia.
  • Mazurek kajmakowy 3. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej.
    Masę kajmakową rozsmarować na cieście.
    Roztopioną czekoladę przełożyć do szprycy-zrobić napis i gałązki.
    Wziąć płatki migdałowe i namaczać do połowy w czekoladzie robiąc bazie kotki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

mazurek kajmakowy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Mazurek kajmakowy

mariosylwia :-) Gorąco polecam (-: 1 min

To może cię zainteresować