REKLAMA
Ma świątecznym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Mazurek ma kruchy, delikatny spód, posmarowany jest masą kajmakową i kremem pomarańczowym. Jest pyszny.
Mazurek kajmakowy to najpopularniejsze ciasto wielkanocne. Nie jest czasochłonny ani skomplikowany. W przypadku tego mazurka wystarczy przygotować kruche ciasto, masa kajmakowa robi się sama :), trzeba ją tylko później wyłożyć na upieczony spód. Roboty niedużo a efekt wspaniały. Mazurek kajmakowy jest bardzo, bardzo słodki!
Ciasto pókruche, posmarowałam cienką warstwą dżemu śliwkowego, na to masa intensywnie orzechowa i krem kajmakowy. Jak dla mnie niebo w gębie. Mazurek dość szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny.
Wielkanocny mazurek kajmakowy
Mazurek wielkanocny to punkt obowiązkowy na świątecznym stole. Ja najbardziej lubię ten na cienkim kruchym spodzie z przesłodką masą kajmakową i dekoracją z bakalii, które przełamują nieco słodycz. Zobacz przepis na mazurek kajmakowy Magdy Gessler z dodatkiem suszonej gruszki – prosty i smaczny.
Pyszny mazurek z domowym kajmakiem
To mój pierwszy w życiu mazurek,do tej pory nie piekłam mazurków i teraz żałuję.Może nie tak ładny jak go sobie wyobraziłam,ale za to bardzo pyszny.Polecam na świąteczny stół.
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche ciasto z masą śmietanowo kajmakową.
Bardzo smaczny mazurek z dżemem dyniowym i masa kajmakową, moja rodzina bardzo lubi mazurki z tą masą. Ciasto nie wymaga wcześniejszego pieczenia, można je jeść na następny dzień, jest miękkie.
Ostatnio skomentowane
Sałatka z ciecierzycą