Masło paprykowe

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Tak przygotowane masło stanie się nie tylko ozdoba półmiska, ale również może dodać smaku potrawie.

  • 15 min

Składniki:

  • masło 125 g,
    szczypta mielonego imbiru,
    szczypta chili,
    drobno posiekana papryka 3 łyżki,
    natka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Masło paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Masło paprykowe 1. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo drobną kostkę.
  • Masło paprykowe 2. Dodajemy ją do masła razem ze szczyptą imbiru i chili. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • Masło paprykowe 3. Z masy maślanej formujemy wałeczek i zawijamy go w folię aluminiową. Odkładamy go do lodówki, żeby masło ponownie stwardniało. Natkę kroimy bardzo drobno. Wałeczek obtaczamy w natce i masło kroimy na talarki.

Porady

Takie masełko będzie świetnie smakowało z mięsem z rusztu, rybami, pieczonymi ziemniakami w łupinach i daniami z warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować