Masło paprykowe

  • wyświetlono: 923 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowane masło stanie się nie tylko ozdoba półmiska, ale również może dodać smaku potrawie.

Cukiereczek
  • 15min

Składniki

masło 125 g,
szczypta mielonego imbiru,
szczypta chili,
drobno posiekana papryka 3 łyżki,
natka do obtoczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Masło paprykowe

  • Masło paprykowe1. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w bardzo drobną kostkę.
  • Masło paprykowe2. Dodajemy ją do masła razem ze szczyptą imbiru i chili. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • Masło paprykowe3. Z masy maślanej formujemy wałeczek i zawijamy go w folię aluminiową. Odkładamy go do lodówki, żeby masło ponownie stwardniało. Natkę kroimy bardzo drobno. Wałeczek obtaczamy w natce i masło kroimy na talarki.

Porady

Takie masełko będzie świetnie smakowało z mięsem z rusztu, rybami, pieczonymi ziemniakami w łupinach i daniami z warzyw.
KH_02-2013

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Masło rydzowe

Dodane przez: Violetka76

Masło rydzowe

Uwielbiam te grzyby, więc postanowiłam...

dip paprykowy

Dodane przez: ginger

dip paprykowy

Lekki dip paprykowy najlepszy jest...

Masło czosnkowe

Dodane przez: inusia

Masło czosnkowe

Masło jest szybkie i proste w przygotowaniu,...

Masło pomidorowe

Dodane przez: Konto nieaktywne

Masło pomidorowe

Śniadaniowy przebój na naszym stole!

Rydze duszone na maśle

Dodane przez: PaulinaGotuje

Rydze duszone na maśle

Tak przyrządzać rydze nauczyła...

image-1eqmwpp

Dodane przez: aneczka1990

Masło bananowe

Proste w przygotowaniu i smaczne.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE