Masło rydzowe

  • wyświetlono: 1899 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam te grzyby, więc postanowiłam przygotować z nich pyszną bazę do kanapek.

Violetka76

Składniki

100 g rydzy (kapelusze),
½ kostki masła,
sól,
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Masło rydzowe

  • 1. Rydze oczyścić, opłukać i osączyć.
    Na patelni rozgrzać masło, wrzucić grzyby i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smażyć około 15 minut. Zestawić z ognia i przestudzić. Gdy masa będzie letnia przełożyć ją do miksera i rozdrobnić.
    Masło przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylagrzybyRydzejesieńmasło smakowegrzybobraniemasło z rydzamirydze smażone

Komentarze

Podobne przepisy

Masło czosnkowe

Dodane przez: inusia

Masło czosnkowe

Masło jest szybkie i proste w przygotowaniu,...

Masło pomidorowe

Dodane przez: Konto nieaktywne

Masło pomidorowe

Śniadaniowy przebój na naszym stole!

Masło paprykowe

Dodane przez: Cukiereczek

Masło paprykowe

Tak przygotowane masło stanie się...

masełko czosnkowe z koperkiem

Dodane przez: dominikajasiel

Masło czosnkowe

Lepsze od kupnego i tańsze!

image-1p12kpy

Dodane przez: marcineusz

Masło orzechowe

...prosty przepis dla wielbicieli...

image-1gp145b

Dodane przez: Teodorka

domowe masło

Takie masełko robiła kiedyś moja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE