Masło makrelowe

  • wyświetlono: 787 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Proste, szybkie w przygotowaniu i po prostu pyszne masełko makrelowe.

Kasja1986
  • 5min

Składniki

duża wędzona makrela
50 g miękkiego masła
3-4 łyżki ulubionego keczupu
sok z cytryny do smaku
opcjonalnie kilka kropli pikantnego sosu, jeśli lubimy pikantne pasty

Sposób przygotowania przepisu:

Masło makrelowe

  • 1. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Rybę rozdrabniamy, dodajemy masło, keczup, sok z cytryny i tabasco. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Masło jest od razu gotowe do użycia. Resztę masła przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

masło

Dodane przez: Martyna1991

Masło czosnkowe

Bardzo często zastępuję w mojej...

image-1p12kpy

Dodane przez: marcineusz

Masło orzechowe

...prosty przepis dla wielbicieli...

masło ziołowo czosnkowe

Dodane przez: Magda_Z

Masło ziołowo-czosnkowe

Pyszne i aromatyczne domowe masło....

Rydze duszone na maśle

Dodane przez: PaulinaGotuje

Rydze duszone na maśle

Tak przyrządzać rydze nauczyła...

image-1eqmwpp

Dodane przez: aneczka1990

Masło bananowe

Proste w przygotowaniu i smaczne.

Masło rydzowe

Dodane przez: Violetka76

Masło rydzowe

Uwielbiam te grzyby, więc postanowiłam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE