Marynowane pomidory z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Malutkie pomidorki koktajlowe z cukinią, cebulą, czosnkiem, papryką w zalewie z oliwy i octu. Na zimę jak znalazł. Smaki lata zamknięte w słoiku.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • zalewa:

    2 i 1/2 szklanki wody
    125 ml octu
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka gorczycy
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 cebula
    2 ziela angielskie
    1 liść laurowy

    warzywa:

    1 cukinia
    2 papryki zielone
    1/2 kg pomidorków koktajlowych
    4 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Marynowane pomidory z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przekładam pokrojoną cebulę w piórka, dodaję liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę, sól, cukier, wodę, ocet, olej. Zalewę zagotowuję i gotuję dwie minuty. Pomidory, plastry cukinii, kawałki papryki, czosnek przekładam do słoiczków. Wlewam zalewę. Słoiki zamykam. Do garnka wlewam wody tak żeby zakryła 1/2 wysokości słoików i gotuję około pięć minut. Po wyjęciu z garnka jeszcze gorące odkładam do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czosnek Ocet Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować