Marynowane pomidory

  • wyświetlono: 1088 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Idealna przekąska na zimową porę jako dodatek do kanapek z białym serem zarówno na śniadanie jak i kolację.

  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1litr wody
5 płaskich łyżek cukru
5 płaskich łyżek octu
2 łyżeczki soli
około 20 twardszych pomidorów
1 cebula
ziele angielskie
liść laurowy

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowane pomidory

  • Marynowane pomidory  przetwory_z_ fiskars1. Z podanych składników: wody,cukru, octu, soli , ziela angielskiego i liścia laurowego ugotować zalewę. Gotową zalewę odstawić do ostudzenia.
    Połówki pomidorów przełożyć do słoików dodając do każdego kilka krążków pokrojonej cebuli. Pomidory należy zalać zimną zalewą a następnie pasteryzować 10 min.

Porady

Jeśli pomidory są małe można użyć ich w całości.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przetwory_z_ fiskars

Komentarze

Podobne przepisy

Pomidorki

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pomidorki marynowane

Trwa sezon na pomidory i warto...

Opieńki marynowane

Dodane przez: bogusia82

Opieńki marynowane

W tym roku opieńki pojawiły się...

Papryka marynowana

Dodane przez: liliwkuchni

Marynowana papryka

Kolejnym z przetworów który się...

pieczarki marynowane

Dodane przez: benka

Pieczarki marynowane

Pieczarki w delikatnej zalewie...

Marynowany czosnek

Dodane przez: Świeca Urszula

Czosnek marynowany

Marynowany czosnek bardzo lubią...

Gruszki marynowane

Dodane przez: bogusia82

Gruszki marynowane

W moim ogrodzie było dużo gruszek,jak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE