Marynowane papryczki cherry, czereśniowe

4.42 (208 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Papryki czereśniowe cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • papryka czereśniowa cherry 3 kg
    czosnek 1 ząbek na słoik
    liście laurowe 1-2 szt na słoik
    parę ziaren pieprzu na słoik na słoik
    parę ziaren ziela angielskiego na słoik
    gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik
    koper po 1 baldasze do słoika
    cebula po plastrze do słoika
    cukier 3 łyżki
    sól 3 łyżki
    ocet 10% 3 szklanki
    woda 15 szklanek
    1 łyżka oleju na 1 słoik
Wystaw ocenę:

4.42 (208 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane papryczki cherry, czereśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewa:

    Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .

    Wykonanie:

    Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldach kopru, czosnek, plaster cebuli, pieprz, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować