Marchewka duszona do obiadu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czy ktoś nie lubi marchewki na ciepło ? .Podana z kotletem mielonym i tłuczonymi ziemniakami.Smaki dzieciństwa.Pycha.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchew 1 kg.
    masło 1 łyżka
    cukier szczypta
    sól do smaku
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Marchewka duszona do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę .Przełożyć do garnka, dolać wodę ,dodać masło i cukier i gotować aż marchewką zmięknie .Na koniec doprawić .
    Podawać na ciepło jako dodatek do dania obiadowego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować