W żaden sposób nie mogę przekonać rodziny do jedzenia kasz.Zupa krupnik czy kasza do gulaszu czy bitek spotyka się z tekstem...blee Ale gołąbki zjedli jednak ze smakiem.
Mały przemyt kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapuste sparzyłam i oddzieliłam liście.Pozrzynałam grubsze nerwy.Mieso wymieszałam z kaszą i cebulką.Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.Wkruszyłam trochę suszonej pietruszki i czerwonej słodkiej papryki.Dokładnie wymieszałam i na kazdy liść kapusty nakładałam porcję farszu i zwijałam.
2.W garnku na dnie ułożyłam liście kapusty,warstwę gołąbków,zasypałam startą marchewką i kolejna warstwa gołąbków,marchewka i przyprawy(liść laurowy,ziele i Ziarenka Smaku,3-4 łyżki koncentratu pomidorowego).Całość zalałam woda z parzenia kapusty i dusiłam pod przykryciem ponad 1,5 godziny.
Komentarze