Mały przemyt kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Trudny

W żaden sposób nie mogę przekonać rodziny do jedzenia kasz.Zupa krupnik czy kasza do gulaszu czy bitek spotyka się z tekstem...blee Ale gołąbki zjedli jednak ze smakiem.

  • Dla 6 osób
  • Trudny

Składniki:

  • - kapusta (średniej wielkości): 1 sztuka
    - mięso mielone: 800 gramów
    - kasza gryczana w woreczku: 1 sztuka
    - cebula (drobno posiekane i podsmażone): 2 sztuki
    - sól i pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - musztarda sarepska: 1 łyżeczka
    - suszona natka pietruszki: 0.5 łyżeczki
    - czerwona papryka mielona: 0.5 łyżeczki

    - marchewka duża (starta na tarce o średnich oczkach): 1 sztuka
    - Koncertrat pomidorowy: 4 łyżki
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - liść laurowy: 3 sztuki
    - ziarenka smaku: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Mały przemyt kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste sparzyłam i oddzieliłam liście.Pozrzynałam grubsze nerwy.Mieso wymieszałam z kaszą i cebulką.Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.Wkruszyłam trochę suszonej pietruszki i czerwonej słodkiej papryki.Dokładnie wymieszałam i na kazdy liść kapusty nakładałam porcję farszu i zwijałam.
  • 2. W garnku na dnie ułożyłam liście kapusty,warstwę gołąbków,zasypałam startą marchewką i kolejna warstwa gołąbków,marchewka i przyprawy(liść laurowy,ziele i Ziarenka Smaku,3-4 łyżki koncentratu pomidorowego).Całość zalałam woda z parzenia kapusty i dusiłam pod przykryciem ponad 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować