Malinowa Zebra Na Herbatnikach / Bez Pieczenia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Pyszne i proste ciasto bez pieczenia do wykonania w jakieś 20 minut :)

Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;)

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 21 x 21 cm



    250 g herbatników kakaowych
    400 ml śmietanki 30 % lub 36 %
    1 łyżka lekko czubata żelatyny + odrobina gorącej wody
    około 3/4 szkl malin lub więcej jeśli mamy :)
    3-4 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Malinowa zebra na herbatnikach / bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Maliny blendujemy i przecieramy przez sitko, jeśli pestki Wam nie przeszkadzają to pomijacie przecieranie.

    2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy na czas ubicia śmietany.

    3. Ubijamy śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder (wedle smaku), oraz maliny.

    4. Do żelatyny dodajemy łyżkę śmietany, mieszamy i wlewamy całość do ubitej śmietanki (w ten sposób hartujemy żelatynę aby nie było grudek). Mieszamy całość dokładnie i mniej więcej dzielimy sobie masę śmietanową na 3 części.
    5. Na spód blaszki wykładamy pierwszą warstwę herbatników, na to jedną część masy śmietanowej, a na nią znów warstwa herbatników i tak do wykończenia herbatników i masy.
    Deser schładzamy w lodówce co najmniej przez 3-4 godziny, a najlepiej przez noc aby herbatniki dobrze zmiękły. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Maliny Śmietanka Herbatniki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować