Małe zapiekanki jaglano-warzywne

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Polecam:)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 140 g cukinii
    1 łodyga selera naciowego
    100 g marchewki
    100 g groszku mrożonego
    330 g ugotowanej kaszy jaglanej
    2 jajka rozm. M
    1 łyżka oleju
    125 g sera mozzarella light
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżka sosu teryiaki
    szczypta płatków chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Małe zapiekanki jaglano-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek ugotować na parze, odłożyć na bok. Seler, marchewkę i cukinie rozdrobnić na kawałki jakie nam odpowiadają. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić rozdrobione warzywa. Lekko oprószyć solą i dusić do miękkości. Zdjąć z ognia, ostudzić. Przełożyć do miski, dodać groszek i kaszę. Wymieszać.
  • 2. Do pojemnika blendera z ostrzami przełożyć ser oraz jajka. Dodać sos teryikai i zmiksować na gładko. Przełożyć do miski z resztą składników. Doprawić do smaku solą ( ostrożnie), pierzem i chili. Wymieszać. Nakładać po 2 łyżki do małych rantów do pieczenia. Piec w 180 st około 30 minut, do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i uwolnić z rantów.
    Z podanych składników wychodzi 5 porcji po 191 kcal.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Mozzarella Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować