Domowe zapiekanki

  • wyświetlono: 21136 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kto z nas nie lubi od czasu do czasu zatrzymać się przy ulicznej budce z zapiekankami i skusić się na jedną chrupiącą bułkę z serem... A co powiecie na jej domową wersję? Chrupiąca na zewnątrz, miękka w środku. Idealna propozycja na szybką i smaczną kolację.

aliss06
  • 15min

Składniki

1 półbagietka
200 g pieczarek
1 mała cebula
1/2 czerwonej papryki
80 g mozzarelli
keczup
szczypiorek
oregano
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe zapiekanki

  • 1. Obrane i umyte pieczarki pokrój w talarki, cebulę oraz paprykę w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Najpierw delikatnie podsmaż cebulę, następnie dodaj paprykę i pieczarki. Całość duś tak długo aż woda z pieczarek całkowicie odparuje. Na koniec dopraw farsz solą i pieprzem.
    Pół bagietkę przekrój wzdłuż za pół. Każdą połowę posmaruje keczupem i posyp suszonym oregano. Następnie nałóż porcję farszu i startą na tarce mozzarelle.

    Tak przygotowane zapiekanki wstaw to piekarnika nagrzanego do 200C na 10-15 min . Przed podaniem zapiekanki posyp świeżym szczypiorkiem. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilkolacjaZapiekankidomowy fast food

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy fromage

Dodane przez: iwonalewuś

Domowy fromage

Pyszny lekki serek z dodatkami...

zapiekanki

Dodane przez: Kasja1986

Zapiekanki z kurkami

Pomysł na ekspresowy i jednocześnie...

Domowe hamburgery

Dodane przez: JulkaTomeczek

Domowe hamburgery

Moje dzieci je uwielbiają.

Domowe sushi.

Dodane przez: in-humility

Domowe sushi

Sushi to potrawa japońska złożona...

Domowy biały ser (twaróg)

Dodane przez: zielonakuchniablog

Domowy biały ser (twaróg)

Najprostszy sposób na pyszny i...

Domowy ser ricotta z serwatki

Dodane przez: akrobatka22

Domowy ser ricotta z serwatki

Po przygotowaniu domowego twarogu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE