• 1 godz. 20 min

Piekłam wiele makowców, ale żaden nie przypadł mi tak do gustu. Jest pyszny noi ma w sobie tyle maku. Palce lizać.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • puszka masy makowej
    15 dag rodzynek
    1 łyżeczka otartej skórka z cytryny
    5 orzechów włoskich
    2 jajka do maku
    1 łyżka spirytusu
    1 kostka margaryny
    4 jajka na ciasto
    1 szklanka cukru
    1,5 szklanki mąki tortowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Makowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę makowa mieszamy wraz z rodzynkami, posiekanymi orzechami, skórką z cytryny, spirytusem i jajkami. Margarynę ucieramy wraz z jajkami i cukrem. Dodajemy stopniowo przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jedna szeroka keksówkę wykładamy papierem i wylewamy ciasto. Na wierzch środkiem kładziemy masę makową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około godziny. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować